ETUSIVU ASIAKAS-
TILAISUUDET
RATA-SM TEAM YHTEISTYÖ
KUMPPANIT
KUVAT

Vierailulla Saksan DTC-sarjassa

Oschersleben 12.-13.10.2002

Racing Team Lähteenmäki kävi tutustumassa Saksan DTC-sarjan tasoon. Sarja vastaa Suomen Sport 2000-luokkaa ja siellä ajetaan samanlaisella kalustolla. Aika-ajoissa Pasi ei saanut ensimmäisellä yrityksellä kunnon aikaa kun renkaiden kanssa oli ongelmia. Hondaan vaihdettiin renkaat mutta ennen kuin Pasi pääsi yrittämään nopeaa kierrosta kanssakilpailija tönäisi hänet radalta. Auto vaurioitui sen verran ettei Pasi päässyt enää parantamaan aikaansa, joka oikeutti 15. lähtöruutuun.
Sunnuntain startissa oli mukana 22 autoa. Pasi paranteli asemiaan hienoilla ohituksilla ja kovan taistelun jälkeen hän oli maalissa yhdeksäs ja paras Honda-kuljettaja. Kokonaisuutena kisa oli ihan hyvä kokemus ja ilman aika-ajon kommelluksia Pasi olisi varmaan taistellut paljon paremmista sijoituksista.

Mikko radalla

Touring Salon Cup Alastarolla 28.-29.9.2002

Racing Team Lähteenmäen vahva taustahahmo Mikko Ahonkivi lähti kisaan Pasin viimevuotisella Sport 2000 luokan WV Golfilla. Hyvin oli Mikollakin vauhti kohdallaan. Mukana oli kaikkiaan 20 autoa ja aika-ajoissa Mikko oli seitsemäs. Lauantain startissa Golfia vietiin vauhdikkaasti ja tuloksena oli viides sija. Sunnuntaina ajettiin kaksi lähtöä ja ensimmäisessä Mikko oli neljäs. Toisessa lähdössä ajettiin oikein tosissaan kilpaa ja Golfin kyljetkin saivat hiukan uutta muotoa. Mikko taisteli hienosti loppuun asti ja tuloksena oli loistava kolmas sija. Jäädään odottelemaan koska seuraavan kerran nähdään Mikon rajua yritystä radalla.

Pasille SM-hopeaa 2002

Ahvenisto 24.-25.8.2002

Pasille voitto kauden viimeisessä startissa

Sport 2000-luokan Suomen Mestaruus ratkesi sunnuntaina 25.8. Ahvenistolla. Pasi oli nopein lauantaina aika-ajoissa ja paalukisassa. Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä Pasi Starttasi paalulta mutta Mikko Lempinen puristi ensimmäisessä kaarteessa väkisin ohi ja ajoi lähdön voittoon. Pasi oli toinen ja Olli Haapalainen kolmas eli Pasilla oli vielä kaikki mahdollisuudet mestaruuteen. Toiseen lähtöön lähdettiin jälleen ensimmäisen lähdön kymmenen ensimmäisen osalta käännetyssä järjestyksessä. Pasi sai yhdeksännestä ruudusta loistavan startin ja oli jo ensimmäisen kieroksen jälkeen mukana kärkitaistelussa. Mahtavien ohitusten ansiosta Pasi otti pian johtopaikan ja piti sen ruutulipulle asti. Voitto ei kuitenkaan aivan riittänyt mestaruuteen asti, koska Haapalainen oli maalissa neljäntenä ja vei näin Suomen Mestaruuden. Pasi otti hienosti SM-hopeaa ja oli suhteellisen tyytyväinen kauteensa mutta ilman paria keskeytystä mestarin nimi olisi hyvinkin voinut olla Pasi Lähteenmäki. Pronssille sarjassa ajoi Toni-Tapio Vuorinen.

Kauden 2002 SM-pisteet:

  1. Olli Haapalainen 463
  2. Pasi Lähteenmäki 449
  3. Toni-Tapio Vuorinen 322
  4. Mikko Heino 314
  5. Mikko Lempinen 301

Alastaro 3.-4.8.2002

Voitto ja keskeytys

Pasi Lähteenmäki ja Honda olivat kovassa iskussa lauantaina Alastaron ensimmäisessä SM-lähdössä. Pasi starttasi kisaan kakkosruudusta Olli Haapalaisen ollessa paalulla vain kaksi kymmenystä nopeammalla ajalla. Kisassa Pasi ajoi tyylikkäästi voittoon ja Haapalainen putosi sijalle 13. saatuaan rangaistuksen vilppilähdöstä.
Sunnuntaina startattiin lauantain kisan kymmenen ensimmäisen osalta käännetyssä järjestyksessä eli Pasi oli ruudussa kymmenen. Pasi sai hyvän lähdön ja alkoi nousta kohti kärkeä. Kolmannella kierroksella pääsuoran jälkeisessä mutkassa Pasi ja Aivis Ohtla osuivat tosiinsa. Samalla kierroksella ilmeisesti osuman seurauksena raidetangon ulompi nivel hajosi Hondasta ja Pasin kisa loppui siihen. Lauantain voiton ansiosta Pasilla on edelleen hyvät mahdollisuudet Suomen Mestaruuteen. Kaksi jäljellä olevaa lähtöä ajetaan Ahvenistolla 24.-.25.8.

Botniaring 20.-21.7.2002

Jurvan Botniaringillä Honda kulki kovaa. Pasi oli aika-ajojen ja paalukisan nopein. Ensimmäisessä startissa Pasi ajoi voittoon. Päivän toisessa kisassa hän nousi kymmenennestä lähtöruudusta hienosti neljänneksi.

Alastaro 15.-16.6.2002

Alastaron paalukisasta tuli kuudes sija mutta kilpailu ei sujunut aivan odotusten mukaan. Ensimmäisessä lähdössä Pasi oli 8. Toiseen starttiin, jossa ajetaan 21 kierrosta, Pasi sai hyvät lähtöasemat, koska ensimmäisen lähdön kymmenen parasta starttaavat käännetyssä järjestyksessä. Pasi menikin heti kärkeen ja piti johtopaikan kunnes moottori alkoi pätkiä ja Haapalaisen Olli meni ohi. Pian tämän jälkeen, yhdeksän kierrosta ennen maalia tulpan hajoaminen johti keskeytykseen.

Motopark 18.-19.5.2002

Sport 2000 tourin toinen kisaviikonloppu ajettiin Virtasalmen Motoparkilla. Paalukisassa Pasi sijoittui viidenneksi. Molemmat kisalahdöt sujuivat myös mukavasti. Ensimmäisessä startissa tuli kolmas sija ja toisessa Pasi oli kakkonen.

Ahvenisto 4.-5.5.2002

Pasi ajoi uudella Hondallaan hienosti Sport 2000 luokan avauskisassa Ahvenistolla. Hän ajoi paalukisassa kakkoseksi ja myös molemmissa kisalähdöissä sijoitus oli toinen. Nämä suoritukset veivät Pasin SM-johtoon 94 pisteellä.
Pasi ja hopeashekki