ETUSIVU ASIAKAS-
TILAISUUDET
RATA-SM TEAM YHTEISTYÖ
KUMPPANIT
KUVAT

Pasille loistava Suomenmestaruus 2003!

Kauden viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu ajettiin Ahvenistolla 6.-7.9. Pasi ajoi aika-ajoissa ja Paalukisassa kakkoseksi ja sai näin hyvät lähtoasemat kilpailuun.Vaikka tällä kertaa ei tarvinnut voittaa, Pasi ei varmistellut, vaan ajoi molemmissa starteissa hienosti kolmanneksi. Tämä takasi Pasille ensimmäisen Suomenmestaruuden Sport 2000 luokassa.
Touring Salooneissa Mikko Ahonkivi ajoi Golfilla ensimmäisessä lahdössä neljänneksi ja toisessa startissa toiseksi.


Pasi kasvatti Alastarolla SM-johtoaan

Alastarolla ajettiin kauden toiseksi viimeinen osakipailu 2.-3.8. Aika-ajot ja Paalukisa sujuivat aivan suunnitelmien mukaan. Pasi oli molemmissa nopein ja starttaa näin sunnuntain ensimmäiseen kisaan paalupaikalta. Pasi johtaa SM-sarjaa ennen Alastaron lähtöjä 13 pisteellä.
Touring Saloonien aika-ajoissa Mikko oli kuudenneksi nopein.
Sunnuntain ensimmäisen startin lähtökiihdytys ei onnistunut Pasilta aivan nappiin, mutta varmalla ajolla tuli kisasta toinen sija. Toisessa lähdössä Pasi nousi jälleen nopeasti yhdeksännestä lähtöruudusta toiseksi, aivan Olli Haapalaisen kantaan. Pojat kävivät tiukkaa kisaa mutta toiseksi viimeisellä kierroksella tekniikka petti Haapalaisen ja näin Pasi ajoi voittoon. Pasin johto SM-pisteissä ennen kauden viimeistä kilpailua on 46 pistettä.
Kauden 2003 mestaruus ratkaistaan Ahvenistolla 6.-7.9.
Touring Saloonien kisassa Mikko ajoi Golfillaan molemmissa lähdöissä neljänneksi.Pasi siirtyi Kemorassa SM-johtoon

Kauden neljäs osakilpailu ajettiin 12.-13.7. Kemorassa. Viikonloppu alkoi hyvin, kun Pasi oli aika-ajojen ja Paalukisan nopein. Myös Touring Salooneissa meni mukavasti. Mikko Ahonkivi ajoi aika-ajoissa Golfilla kolmanneksi nopeimman ajan.
Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä Pasi ajoi tyylikkäästi paalupaikalta hienoon voittoon. Toinenkin startti meni hyvin. Kymmenennestä ruudusta startannut Honda nousi nopeasti komeilla ohitukslla joukon kärkeen ja tuloksena oli päivän toinen voitto. Pasi nousi myös SM-pisteissä johtoon.
Touring Saloonien ensimmäisessä lähdössä Mikko nousi toiseksi ja ajo sujui hyvin. Golfista katkesi kuitenkin vetoakseli ja hyvin alkanut kisa loppui Mikon osalta siihen. Toisessa startissa auto pääsi liikahtamaan liian aikaisin ja Mikolle tuomittin stop and go-rangaistus varaslähdöstä. Varikon läpi ajo ja pysähdys vievät niin paljon aikaa, että toiveet hyvästä sijoituksesta piti unohtaa.
Pasin voitot olivat hieno juttu ja seuraavaan kisaan Alastarolle lähdetään tietenkin kasvattamaan SM-pistejohtoa.

28.-29.6. Botniaring Race, Jurva

Taistelu SM-pisteistä jatkui Jurvan radalla. Lauantaina Pasi ei ollut oikein tyytyväinen auton käyttäytymiseen ja Paalukisassa tuli kolmas sija.
Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä Pasin sijoitus oli myös kolmas. Toisessa startissa kaikki sujui jo paljon paremmin ja tuloksena oli hieno voitto. SM-pisteissä Pasi on Jurvan kisan jälkeen edelleen toisena.

14.-15.6. Motopark Race

Kauden toisen osakilpailun aika-ajoissa Pasi oli nopein. Paalukisassa saatiin yllätysvoittaja kun Pekka Pohjanperä ajoi ykköseksi. Pasi oli toinen ja Haapalainen kolmas.
Sunnuntaina ensimmäisen lähdön kärkikolmikko oli sama kuin Paalukisassa. Pohjanperä voitti, Pasi oli toinen ja Haapalainen kolmas.
Toisesta startista tuli kova taistelu. Matkaanhan lähdettiin ensimmäisen lähdön kymmenen ensimmäisen osalta käännetyssä järjestyksessä eli Pasi starttasi yhdeksännestä ruudusta. Pasi pääsi nopeasti mukaan kärkitaisteluun ja yritti ohitusta Aivis Ohtlasta. Ohtla kuitenkin esti ohituksen ja Haapalainenkin pääsi Pasista ohi. Pasi ohitti uudellen Haapalaisen ja pääsi Ohtlan kantaan. 18. kierroksella Pasi yritti jälleen ohitusta Ohtlasta mutta Virolainen sulki tien ja osuman seurauksena Pasin Hondasta eturengas taittui alle. Vaikka kisa päättyikin Pasin osalta tähän oli kilpailusta ajettu niin paljon kierroksia että sijoitukseksi tuli kahdeksas. Haapalaisen Olli oli kisassa toinen ja johtaa kokonaistilanteessa Pasia 17 pisteellä.

Alastaro 24.-25.5.2003

Kauden avauskisan aika-ajot sujuivat Racing Team Lähteenmäeltä mainiosti. Auto ja kuski olivat hyvässä vireessä. Pasi oli aika-ajojen ja paalukisan nopein. Kakkosruudusta sunnuntain kisaan starttaa viimekauden mestari Haapalaisen Olli, joten kilpailusta tulee varmasti mielenkiintoinen.
Sport 2000-luokan kanssa samassa lähdössä ajettavaan Touring Saloonien kisaan Mikko Ahonkivi starttaa Pasin vanhalla VW Golfilla kuudennesta ruudusta.
Kauden ensmmäinen startti onnistui hyvin ja Pasi ajoi paalulta ilman ongelmia hienoon voittoon. Myös toisessa lähdössä Pasi ajoi ensimmäisenä ruutulipulle mutta sai 10 sekunnin aikasakon ja Haapalaisen Olli vei korkeimmat pisteet. Pasi ajautui hiekalle ja joutui oikaisemaan mutta ei hyötynyt tilanteesta. Tuomaristo päätti kuitenkin antaa aikasakon ja näin oli tyydyttävä kakkostilaan. Kokonaispisteissä Pasi johtaa sarjaa yhdellä pisteellä ennen Haapalaista.
Touring Salooneissa Ahonkiven Mikko oli ensimmäisessä lähdössä hienosti kolmas. Toisen lähdön ensimmäisellä kierroksella kanssakilpailija tönäisi takakulmasta, Mikko ajautui ulos ja kisa jäi siihen. Kokonaisuutena kauden ensimmäinen kisaviikonloppu sujui Racing Team Lähteenmäeltä hienosti ja seuraavaan kisaanhan lähdetään SM-pisteiden kärkipaikalta.
Pasi paalupaikalla

Pasi ykkönen