Rata-SM

www.rata-sm.fi

Kausi 2007

Alastaro 15.-16.9.2007

Kauden päätöskilpailu.
Koska Pasi oli varmistanut Suomen mestaruuden jo edellisessä kilpailussa Ahvenistolla hän lainasi Hondan Olli Haapalaiselle. Muutama vuosi sitten mestaruuksia ajanut Haapalainen halusi kokeilla kuinka vauhti riittää nykyisten kuskien joukossa.
Hyvinhän homma alkoi sujua kun Olli ajoi lauantaina aika-ajoissa yli sekunnin pohjat. Lauantai kisakin meni hyvin ja Olli oli ruutulipulla selvä ykkönen.
Sunnuntain kisaan Olli starttasi paalulta ja kävi kovaa taistelua kärkipaikasta Martin Merisaaren kanssa. Ollin kisa päättyi kuitenkin keskeytykseen, kun pyöränpultit yllättäen katkesivat.
Teamin kausi päättyi jo kolmansiin mestaruusjuhliin. Aikaisemmat mestaruudet ovat vuosilta 2003 ja 2005. Racing Team Lähteenmäki kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja mukana olleita mahtavasta kaudesta.
Super Touring 2007
Mitalikolmikko: 1. Pasi Lähteenmäki 174 p.
2. Ari Laivola 148 p. 3. Janis Horeliks 138 p.Ahvenisto 25.-26.8.2007

MESTARUUS varmistui Ahvenistolla.
Lauantain aika-ajoissa Pasi oli kolmanneksi nopein. Lauantaina ajettiin lyhyt kuuden kierroksen kilpailu jossa Pasi ajoi hienosti toiseksi Raimo Haukan jälkeen.
Sunnuntain pitkään kilpailuun Pasin lähtöpaikka oli kolmas ruutu ja mestaruus varmistuisi Ahvenistolla jos Ari Laivola jäisi taakse. Pasin lähtö onnistui loistavasti ja hän kiihdytti heti kärkeen. Auto toimi hyvin ja tiimi hoiti varikkokäynnin loistavasti. Tihkusade teki radan liukkaaksi ja se tietysti hankaloitti ajamista. Pasi ajoi kuitenkin varmasti voittoon ja varmisti näin vuoden 2007 Suomen mestaruuden.
Mikko Ahonkivi ajoi Ahvenistolla kauden ensimmäisen kilpailunsa ja selviytyi hyvin molemmista lähdöistä.
Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Alastarolla 15.-16.9.
SM-pisteet Ahveniston jälkeen: 1. Pasi Lähteenmäki 174 p.
2. Ari Laivola 138 p. 3. Janis Horeliks 108 p.

Pärnu 10.-11.8.2007

SM-sarja vieraili jälleen Virossa, kun vuorossa oli Pärnussa ajettu kauden viides kisaviikonloppu.
Aika-ajo sujui Pasilta hienosti ja tuloksena oli paalupaikka. Ensimmäinen kilpailu oli kovaa taistelua Martin Merisaaren kanssa. Virolainen vei voiton niukasti ennen Pasia ja kolmanneksi ajoi Janis Horeliks. Toisessa lähdössä Horeliks ajoi voittoon, Merisaar oli toinen ja Pasi ajoi varmalla ajolla kolmanneksi.
Pasi kasvatti johtoaan SM-pisteissä Pärnun kisan jälkeen.
SM-pisteet: 1. Pasi Lähteenmäki 146 p. 2. Ari Laivola 113 p.
3. Janis Horeliks 92.

Seinäjoen Vauhtiajot 28.-29.7.2007

Sarjaa jatkettiin Seinäjoen katuradalla vaihtelevissa sääolosuhteissa. Sadetta saatiin heti lauantaina aamupäivällä kun Super Touringit aloittivat aika-ajonsa. Pasin aika-ajo sujui märällä radalla hyvin ja tuloksena oli joukon toiseksi nopein aika. Paalulle ajoi Latvian Janis Horeliks. Lauantain 10 kierroksen kisa päästiin ajamaan kuivalla radalla. Heti lähdössä oli tilanteita kun kolmannesta ruudusta lähtenyt Mika Heinonen yritti ykkösenä ensimmäiseen mutkaan. Heinonen osui molempiin kärkimiehiin ja välillä Hondan renkaat olivat Pasin auton katon korkeudella. Jatkoon selvittiin kuienkin ilman suurempia kolhuja, Heinonen itse tosin joutui keskeyttämään. Horeliks ajoi voittoon ja Pasi oli hienosti toinen kasvattaen pistejohtoaan kolmanneksi tulleeseen Laivolaan.
Sunnuntain 30 kierroksen kisaan Pasi lähti kolmannesta ruudusta lauantain kipailun kierrosaikojen perusteella. Lähtö onnistui hyvin mutta Hondan käyntihäiriöt vaikeuttivat Pasin menoa ja hän putosi pari sijaa. Myös 60 kilon menestyspainot vaikuttavat hieman vauhtiin. Horeliks ja Laivola ajoivat kärjessä mutta loistavasti sujuneen varikkokäynnin ansiosta Pasi nousi kolmanneksi aivan heidän tuntumaan. Tällä kertaa ei kuitenkaan ollut mahdollista haastaa kärkikaksikkoa ja Pasi ajoi varmasti kolmanneksi. Pasi säilytti selvän johtonsa SM-pisteissä Vauhtiajojen jälkeen.
SM-pisteet Seinäjoen jälkeen: 1. Pasi Lähteenmäki 117 p. 2. Ari Laivola 94 p.
3. Raimo Haukka 81 p. 4. Janis Horeliks 61.

Kemora 30.6.-1.7.2007

Kemoran viikonloppu alkoi tekniikkamurheilla. Aika-ajo päättyi 200 metrin ajon jälkeen vaihdelaatikon hajoamiseen. Vaikka Pasi joutui lähtemään päivän kuuden kierroksen kisaan viimeisestä ruudusta, hän nousi hienoilla ohituksilla kolmanneksi. Pasi ajoi myös nopeimman kierroksen ja pääsi lähtemään sunnuntain pitkään kilpailuun paalupaikalta.
Sunnuntaina Pasin lähtö epäonnistui ja hän putosi neljänneksi. Ajo sujui kuitenkin hyvin ja kovalla taistelulla Pasi nousi kohti kärkeä. Varikkokäyntikin onnistui hyvin ja 25 kierroksen kilpailun jälkeen Pasi ajoi ykkösenä maaliin.
Johto SM-pisteissä kasvoi ja tästä on hyvä jatkaa seuraavassa klpailussa, joka ajetaan Seinäjoella 28.-29.7.
SM-pisteet Kemoran jälkeen: 1. Pasi Lähteenmäki 71 p. 2. Ari Laivola 52 p. 3. Raimo Haukka 48 p.

Super Touring Tallinnassa 9.-10.6.2007

Rata SM:n toinen kilpailuviikonloppu vietettiin Tallinnassa. Kisat ajettiin Tallinnan keskustan lähelle tehdyllä katuradalla.
Pasi oli aika-ajoissa neljäs. Ensimmäinen lähtö oli 15 kierroksen mittainen ja Pasi ajoi siinä voittoon. Pasille kirjattiin myös nopein kierros ja rataennätys.
Sunnuntain 25 kierroksen kilpailuun Pasi starttasi paalupaikalta ja ajoi tässäkin kisassa hienoon voittoon.
SM-pisteet Tallinnan jälkeen: 1. Pasi Lähteenmäki 63 p. 2. Raimo Haukka 44 p. 3. Ari Laivola 39 p. Seuraavan kerran kisataan Kemorassa 30.6.-1.7.


Jurva 12.-13.5.2007. Kauden avaus Botniaringillä

Pasi aloitti kauden Super Touring-luokassa loistavasti. Lauantaina aika-ajojen ykkönen ja voitto kuuden kierroksen kisassa.
Sunnuntain pitkä, 25 kierroksen kilpailu sujui myös hienosti ja Pasi ajoi selvään voittoon. Kisan alku oli tiukkaa taistelua viime vuoden mestarin Ari Laivolan kanssa. Tälle kaudelle tuli uutena juttuna pakollinen varikkokäynti tässä pitkässä kilpailussa. Auton pitää seistä varikolla 30 sekuntia ja yksi rengas pitää irroittaa ja laittaa takaisin. Renkaat saa myös vaihtaa. Varikolle saa tulla yhdeksän kierroksen jälkeen ja Pasi tuli kilpailijoista ensimmäisenä pysähdykselle. Tiimi hoiti homman hienosti ja Pasi pääsi jatkamaan kisaa. Laivolan varikkokäynti kesti hieman kauemmin ja ero Pasiin kasvoi jonkin verran. Näin Pasi ajoi varmaan voittoon ja otti täydet SM-pisteet Jurvasta. Seuraavan kerran ajetaan 9.-10.6. Tallinnassa.
SM-pisteet: 1. Pasi Lähteenmäki 33 p. 2. Ari Laivola 27 p. 3. Antti Pakalen 22 p.


Kausi 2006

Ahvenisto 1.-2.9.2006.

Kauden päätöskilpailun aika-ajoissa perjantaina Pasi oli nopein ja sai siitä myös yhden SM-pisteen. Mikko Ahonkivi oli Sport 2000-luokan aika-ajossa kuudes.
Lauantain ensimmäiseen kilpailuun Pasi lähti paalulta mutta startissa Antti Pakalen pääsi kärkeen. Pojat olivat ajaneet muutaman kierroksen ja Pasi oli aivan Pakalenin takaluukussa kiinni. Pääsuoran jälkeisessä mutkassa Pasin Hondasta petti etutolppa ja siitä auto lähti kohti rengasvallia. Auto ponnahti takaisin radalle mutta onneksi kukaan takaa tulevista ei törmännyt siihen. Hondaan tuli sen verran pahat vauriot että toiseen lähtöön ei ollut mitään asiaa. Myös Mikon Golf sai ensimmäisessä startissa sen verran kolhuja ettei päässyt toiseen lähtöön mukaan. Pasi oli Super 2000-SM-sarjan loppupisteissä viides ja mestaruuden vei Seatilla ajanut Ari Laivola. Onnea uudelle Mestarille.


Kemora 12.-13.8.2006.

Pasi oli nopein Kemoran aika-ajoissa ja lähti kisaan paalupaikalta. Ensimmäinen kisa ei kuitenkaan sujunut aivan odotusten mukaan. Lähtö epäonnistui ja sen jälkeen kova yritys kostautui. Ahne ajolinja kanttarin yli lipsautti auton nurmikolle ja pyörähdys pääkatsomon edessä pudotti Pasin lähdön viidenneksi. Toisessa kisassa Pasi ajoi ilman ongelmia selvään voittoon. Seuraavana onkin sitten vuorossa kauden päätöskisa Ahvenistolla 1.-2.9.
Pasi voittoon Seinäjoen Vauhtiajoissa 2006.

Seinäjoella ajettiin loistavissa olosuhteissa 29.-30.7. Lauantaina Pasi oli vatsataudissa mutta ajoi silti aika-ajoissa kakkosruutuun.
Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja Pasikin oli jälleen kunnossa. Honda oli myös kovassa iskussa ja Pasi voittikin päivän molemmat lähdöt. Ensimmäinen kilpailu kuitenkin mitätöitiin kokonaan järjestäjän tekemän virheen takia ja näin palkinnot ja pisteet jäivät vielä jakamatta. Odotamme AKK:n päätöksiä ja tulokset vahvistetaan myöhemmin.
Hyvät pisteet Alastarolta 27.-28.5.2006

Aika-ajot ajettiin märissä olosuhteissa. Sadekelin säätöjä ei saatu aivan kohdalleen mutta Pasi ajoi silti toiseksi nopeimman ajan.
Sunnuntain ensimmäiseen kisaan Pasi lähti siis kakkosruudusta. Kun lähtöviivalla Pasi laittoi ykkösen päälle auto liikahti sen verran ennen valojen vaihtumista, että se tuomittiin varaslähdöksi. Pasi ajoi maaliin ykkösenä mutta 15 sekunnnin aikasakko pudotti hänet kolmanneksi. Seuraavaan kisaan lähdettiin käännetyssä järjestyksessä ja Pasi starttasi kolmanneksi viimeisestä ruudusta. Tällä kertaa kisa sujui ilman ongelmia ja tuoksena oli hieno voitto.
Seuraavan kerran Pasi kipailee Seinäjoella 29.-30.7.
Kauden 2006 avaus Jurvassa 13.-14.5.2006

Tavoitteena uuteen kauteen lähdettäessä on tietenkin mestaruuden uusiminen. Ajokkina Pasilla on Honda Civic Type R. Auto on sama kuin viime kaudella mutta sitä on joiltain osin hieman paranneltu.
Aika-ajot ajettiin Jurvassa lauantaina liukkaissa olosuhteissa. Pasi hallitsi homman parhaiten ja ajoi paalupaikkaan oikeuttavan ajan. Siitä on hyvä lahteä puolustamaan mestaruutta.
Mikko Ahonkiven aika-ajo päättyi jo toisella kierroksella vetoakselin katkeamiseen.
Sunnuntain ensimmäisessä startissa Pasin Hondasta katkesi vetoakseli heti lähdössä ja kisa jäi siihen. Toiseen kisaan Pasi lähti viimeisestä ruudusta. Pasi sai hyvän vauhdin päälle ja ohitti kaikki ollen maalissa ykkösenä. Seraavan kerran taistellaan pisteistä kahden viikon päästä Alastaron radalla.