ETUSIVU ASIAKAS-
TILAISUUDET
RATA-SM TEAM YHTEISTYÖ
KUMPPANIT
KUVAT

Pasi ajoi Suomenmestariksi Ahvenistolla 3.-4.9.2005

Lähtötilanne ennen Ahveniston startteja oli Pasille aika edullinen, sillä yksi seitsemäs sija riittäisi mestaruuteen vaikka toisena oleva Janel Nurminen voittaisi kaikki lähdöt.

Lauantain ensimmäisen startin lähtöjärjestys arvottiin ja Pasi nosti itselleen ruudun 13 eli arpaonni ei ollut aivan kohdallaan. Pasin taktiikkana oli ajaa varma kisa ilman turhia riskejä ja kolhuja. Takaa lähdettäessä on aina vaara joutua kolareihin ja niinpä Hondakin sai osansa kun Pasi joutui väistelemään edessään pyörähtäneitä autoja. Lähtö uusittiin kun romut oli kerätty radalta ja Pasi ajoi maaliin kahdeksantena. Koska Janel Nurmisen suoritus hylättiin oli Pasin mestaruus jo lauantain jälkeen varma.
Mikko Ahonkivi ajoi myös hienon kisan Sport 2000-luokassa ja oli toinen vaikka sanoikin miettineensä enemmän Pasin sijoitusta ja pisteitä kuin omaa ajoaan.
Sunnuntain ensimmäiseen kisaan Pasi starttasi eturivistä ja ajoi kärjessä lähdöstä maaliin. Toinen kilpailu olikin pitkä 15 kierroksen kisa ja siihenkin Pasi pääsi lähtemään eturivistä. Pari ensimmäistä kierrosta Pasi kävi kovaa taistelua kärkipaikasta Indrek Sepin kanssa. Sepp joutui kuitenkin keskeyttämään ja Pasi ajoi kärjessä. Aivis Ohtla pääsi aivan Pasin tuntumaan ja yritti muutaman kerran ohitustakin mutta Pasi ajoi varmasti hienoon voittoon. Pasi kruunasi näin vuoden 2005 mestaruuden hienoilla voitoilla.
Kiitos mahtavasta kaudesta kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoukoille.
Johto SM-pisteissä kasvoi Kemorassa 13.-14.8.

Kemoran viikonloppu sujui mainiosti ja Pasi vahvisti SM-johtoaan ennen kauden viimeistä osakilpailua.

Aika-ajo ei sujunut aivan odotetusti. Rata oli ensin märkä mutta kun keli alkoi kuivua piti vaihtaa kuivankelin renkaat. Aikaa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi nopeiden kierrosten ajamiseen. Viikonlopun ensimmäisessä lähdössä Pasi ajoi silti hienosti toiseksi.

Sunnuntaina ajettiin kaksi lähtöä. Ensimmäiseen kisaan Pasi lähti 9. ruudusta ja ajoi maaliin seitsemäntenä mutta päivän toisessa startissa Pasi ajoi jälleen toiseksi.

Kauden viimeiseen kisaan Ahvenistolle Pasi lähtee turvallisen tuntuisessa SM-pistejohdossa.

SM-pisteet Kemoran osakilpailun jälkeen:
1. Pasi Lähteenmäki 161 p., 2. Janel Nurminen 120 p., 3. Kari Grönthal 105 p.Hyvät pisteet Seinäjoelta

Seinäjoen katuradalla ajettiin märissä olosuhteissa mutta Pasille viikonloppu oli hyvä, tuloksena selvä johto SM-pisteissä.

Lauantainakin alkoi sataa juuri kun lähdettiin aika-ajoon. Pasi pääsi ajamaan heti nopean kierroksen lähes kuivalla radalla ja sen aika oikeutti paalupaikalle.

Sunnuntain ensimmäisessä startissa Pasi lähti heti kärkeen eikä luopunut johtopaikasta missään vaiheessa. Kisa keskeytettiin kuuden kierroksen jälkeen kun Janel Nurminen ja Ari Laivola kolaroivat rajusti. Kisaa jatkettiin tauon jälkeen uudella startilla ja Pasi hoiteli senkin tyylikkäästi ja nappasi hienon voiton.

Toiseen kisaan lähdettiin jälleen käännetyssä järjestyksessä. Vettä tuli ja auton lasit olivat niin huurussa että välillä rataakin oli vaikea nähdä. Koska kapealla katuradalla on muutenkin vaikea ohittaa, Pasi ajoi varmistellen Olli Haapalaisen perässä viidenneksi. Koska Olli ei osallistu SM-sarjaan Pasi sai neljänneksi parhaat SM-pisteet.

Mkko Ahonkivi ajoi ensimmäisen kisan tänä kesänä. Keväällä tehty olkapääoperaatio on hiukan haitannut autourheilua mutta nyt mentiin jo täysillä. Aika-ajossa Mkko oli Sport 2000 Golfilla koko porukan kahdeksas. Ensimmäisen lahdön ruuhkassa Mkko herrasmiehenä väisti hiekalle eikä päässyt sieltä enää liikkeelle mutta toisessa startissa Mikko ajoi Sport 2000-luokassa toiseksi.

SM-pisteet neljän osakilpailun jälkeen:
1. Pasi Lähteenmäki 131 p., 2. Janel Nurminen 95 p., 3. Kari Grönthal 89 p.RATA-SM Race Virossa 11.-12.6.2005

Kauden kolmas viikonloppu vietettiin Tallinnassa.
Linnaringin lyhyt, noin kilometrin mittainen katurata oli tietenkin aivan erilainen kuin kotoiset moottoriratamme mutta hyviä kisoja sielläkin saatiin aikaan. Varikko-olosuhteet olivat hieman hankalat, kun oltiin sorakentällä. Pöly ja hiekka aiheuttivat kalustolle ongelmia, mutta jotenkin niistä selvittiin.

Paikalla oli myös runsaslukuinen VIP-seurue kannustamassa Pasia kovaan suoritukseen.

Pasin mukaan Honda oli helppo säätää tälle katuradalle ja lauantain aika-ajoissa Pasi ajoi neljänneksi nopeimman ajan. Vaihdelaatikkoon oli saatu uusia rattaita ja se kestikin hyvin koko viikonlopun.

Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä ajettiin 20 kierrosta ja Pasi kävi kovan taistelun Audi-miesten, Janel Nurmisen ja Indrek Sepin kanssa. Maaliin Pasi ajoi toisena Janelin voittaessa.

Toinen startti lyhennettiin 10 kierrokseen aikatauluongelmien vuoksi ja sama kolmikko taisteli jälleen kärkitiloista. Pasi tuli tällä kertaa kolmanneksi Janel Nurmisen ajaessa toiseen voittoonsa.

Pasi johtaa sarjaa 97pisteellä ja toisena on Janel Nurminen 95 pisteellä.Ahvenisto 28.-29.5.2005

Ahveniston viikonloppu alkoi loistavasti. Lauantaina Pasi oli aika-ajon nopein ja sai siitä yhden SM-pisteen. Lauantain kilpailukin sujui hyvin Pasin ajaessa ruutulipulle ykkösenä.

Sunnuntaina alkoivat jälleen vaihdelaatikkomurheet haitata menoa. Ensimmäiseen kilpailuun lähdettiin lauantain tulosten perusteella käännetyssä järjestyksessä. Pasi lähti tavoittamaan kärkeä mutta vaihdelaatikon hajottua sijoitukseksi jäi 8.

Toiseen lähtöön Pasi starttasi neljännestä ruudusta ja pääsi jo joukon kärkeen kunnes laatikko jälleen hajosi. Jäljelle jäi vain nelos-vaihde ja Pasi taisteli vielä kärki- sijoista kunnes viimeisellä kierroksella laatikosta tulivat öljyt pihalle. Pasi pääsi vielä vaivoin ruutulipulle asti ja sijoitus oli kolmas.

Pasi jatkaa edelleen pistejohdossa ja seuraava kisa ajetaankin sitten Tallinnassa 11.-12.6.SM-sarjan kärkeen avausviikonloppuna
Alastarolla 14.-15.5.2005

Pasi otti hienon voiton kauden avauskipailun ensimmäisessä startissa lauantaina.

Sunnuntaina oli ohjelmassa kaksi lähtöä. Ensimmäisessä Pasi pyörähteli välillä hiekalle mutta ajoi kovan rutistuksen jälkeen kolamanneksi.

Päivän toiseen kilpailuun Pasi lähti paalupaikalta ja oli jo ajamassa voittoon mutta sitten tekniikka petti. Vaihdelaatikko hajosi ja päälle jäi vain viitosvaihde. Pasi taisteli kuitenkin toisena maaliin Janel Nurmisen ajaessa voittoon.

Pasi keräsi avausviikonloppuna eniten pisteitä ja lähtee seuraavan kisaan 28.-29.5. Ahvenistolle SM-sarjan kärjessä.